Zamieszczone przez endryu
[O2] dziwna praca pedału sprzęgła
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam,od wczoraj jezdze skoda octavia 1.9tdi 2007r,dzis zaniepokoil mnie dziwnie pracujacy pedal sprzegla,tz.przy puszczaniu pedalu po zmianie biegu np.z 2 na 3 czuje pod noga jakby cos ocieralo,przy innych biegach jest podobnie.Nie zauwazylem tego przy ruszaniu i gdzy samochod jest na luzie jak wciskam i puszczam pedal sprzegla.Wyglada to tak jakby linka o cos ocierala.Czy moglby mi ktos cos powiedziec na ten temat,czy jest to poczatek jakiejs powaznej usterki??
-
-
witam ponownie.proba jazdy bez wycieraczki nic nie dala dalej to samo,nasmarowalem przy pedale,psiknelem wd-40 i tez nic nie dalo Kolego podpowiedzial mi ze moze to byc zapowietrzony uklad.Czy ktos moze odpowietrzal juz sprzeglo??
Przejzalem swoja ksiazka serwisowa i we wrzesniu 2010r samochod byl na przegladzie w ASO i wymieniano w nim plyn hamulcowy(wymiana plynu co 2 lata)czyzby zapowietrzyli uklad i nie odpowietrzyli???Czy ktos spotkal sie z czyms takim????
Komentarz
-
-
dziwna praca pedalu sprzegla
witam,juz o to kiedys pytalem ale nie dostalem zadnej konkretnej odpowiedzi,wiec spytam jeszcze raz:-)Posiadam od niedawna octavie II 1.9 tdi 2007r,i dokucza mi dziwna praca pedalu sprzegla,tzn.przy wciskaniu pedalu przy zmianie biegow wyczowam takie jagby trzeszczenie,chrobotanie pod noga,czasami nawet lekko slychac jak je wciskam,trzeszczenie to nie wystepuje gdy wciskam sprzeglo na biegu jalowym i przy ruszaniu,najbardziej wyczuwalne jest prze zmianie biegow z 2na3 i z 3 na 4.smarowanie pedalu i sprezyny nic nie dalo:-(
Czy jest ktos kto spotkal sie z takim czyms w swojej Skodawce???Z gory dzieki za cenne info.
Komentarz
-
-
tomtomtom, miałem tak praktycznie od nowości, po drodze wymieniany dwumas, sprzęgło i wysprzęglik. Bez zmian aż do momentu sprzedaży ( 130 kkm ). "Ten typ tak ma" ale nikt nie wie dlaczego, i co z tym zrobić. Podejrzewam, że taka jest konstrukcja sprzęgła i tyle. Podobno w wersji ze sprzęgłem LUK-a jest to mniej odczuwalne, ale nie mam porównania, bo u mnie był Sachs a w innych któymi jeździłem to nie wiadomo ( nawet ASO nie wie jakie jest sprzęgło w konkretnym egzemplarzu LUK czy Sachs ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz